Skydda din arbetsdator på ett bra sätt

Om du använder en dator i arbetet är det viktigt att du skyddar den på ett korrekt sätt. Det gäller både ordentliga brandväggar och virusskydd men också med olika skydd för att den inte ska gå sönder. Det kan exempelvis vara en ordentlig datorväska, skärmskydd eller liknande. Behöver du skydda din dator kan du handla online.

Om du har känslig information på jobbdatorn är det av största vikt att den är ordentligt skyddad. Ofta har företag en IT-avdelning som sköter säkerheten men det finns också mindre företag och egenföretagare som inte har den möjligheten. Förutom brandväggar och virusskydd kan du lösenordskydda dina filer. Det är ytterligare en säkerhet om någon skulle komma in i din dator.

Surfa aldrig in på okända hemsidor

För att undvika virus på datorn ska du aldrig surfa in på sidor som du inte är bekant med. Ladda aldrig ner något på datorn från okända källor utan använd endast sådana sidor som är säkra. Det i sig är aldrig 100 % säkert heller, men skulle du mot förmodan träffa på ett virus där kommer ditt virussystem att larma. Kör regelbundna viruskontroller på datorn, gärna minst en gång i veckan och använd dig av olika starka lösenord.