Skapa och sälja

Skapare av alla dess slag har flera marknadsplatser på nätet idag som lätt kan användas för att sälja ens produkter på ett enkelt och snabbt sätt, och låter en fokusera mer på själva skapandet istället för att och driva och underhålla en hel webbutik.

Om man skulle starta en webbutik där man säljer produkter andra har tillverkat får man ofta inte bara själva varan utan även all information man behöver lägga upp online. Saker som produktinformation och produktbilder är något leverantören oftast tillhandahåller. Men när man skapar allt själv är detta något man måste ta sig tiden att fixa själv. Se därför till att skriva kortfattade men tydligt beskrivande produkttexter och köp kvalitetsutrustning som låter dig ta högupplösta bilder av det du skapar. På så sätt kan alla titta även på de minsta detaljerna.

En bra plats att börja utforska som skapare kan vara marknadsplatsen Etsy. Det är en engelskspråkig sajt men det finns inga begränsningar på var i världen man kan sälja sina skapelser från. Utgiften för att driva en Etsybutik är minimal och i slutändan går endast omkring 6 procent av kostnaden bort. Vilket är en väldigt liten andel när man tänker på hur mycket tid och pengar det skulle kosta att starta upp en helt egen webbutik och driva utvecklingen av denna.

Många har även vänt sig till de stora auktionssajterna för att sälja sina egna skapelser. Man kan om man vill lägga upp dem som vanliga auktioner, men det går lika lätt att lägga upp dem endast med ett utköpspris och på så sätt alltid få dem såld för ett pris man själv bestämt precis som i en vanlig butik. Det är dock alltid bra att skaffa sig lite förkunskap innan man sätter igång på allvar. På så sätt kan man undvika vanliga misstag och öka chanserna att man faktiskt får sina objekt sålda.