Rätt utbildning

Att välja rätt utbildning är inte det lättaste, helst om du är ung och funderar på vad du vill jobba med i framtiden. Likaså kan det gälla dig som jobbat ett tag och känner att du vill vidareutbilda dig, antingen inom det företag du jobbar idag eller helt vända på klacken och utbilda dig till något helt annat. Oavsett vilken sits du står i så finns det en massa allternativ för dig. 

Om du inte vet vad du vill bli "när du blir stor" gör testet på studentum.se och se vilket yrke som kanske skulle passa just för dig. Det kan ge dig en liten hint om vad du ska plugga för någonting. Fundera noga på vad du vill studera för någonting så att du inte känner i efterhand att detta inte den utbildningen du tänkt dig. På Studera.nu finns allt du behöver veta för att söka högskoleutbildningar, antagningskrav, hur du kan tillgodose dig redan förvärvade meriter och hur du fixar bostad vid ditt högskolestuderande. 

Vill du vidareutbilda dig eller känner du att du behöver kompletera din utbildning med något nytt så finns det en hel del vuxenutbildningar, kika in på KY-utbildningar.se till exempel. Det finns många så kallade yrkeshögskoleutbildningar som även har kvällskurser och distanskurser vilket är ett smidigt sätt att kompletera vid sidan av ditt nuvarande arbete. 

Behöver du internubildning genom ditt arbete så finns säkert den möjligheten om din arbetsgivare anser att det är nödvändigt. Det är en bra regel att alltid ha frågan om vidareutbildningar med på ditt utvecklingssamtal. Om företaget du jobbar på har köpt in ny programvara så finns det specialiserade konsultföretag som tar fram utbildningar för egna utvecklade programvaror. Bättre utbildning kan du inte få än från företaget som tagit fram programvaran.

Att ligga steget för med en rätt utbildning kan göra dig attraktiv på arbetsmarknaden, se till att fylla på ditt CV med bra och relevanta utbildningar så kan det vara lättare att komma in på arbetsmarknaden. Detta gäller både dig som är ny i arbetslivet och dig som varit med längre.