Om olyckan är framme

Det är viktigt att alla på företaget vet vad man ska göra om olyckan är framme. Det behöver inte vara något som är akut utan det kan vara att någon skär sig och behöver plåstras om. Vad finns det förbandslåda och annat som kan vara bra att använda sig av.

Först av allt så ska det kollas upp huruvida det finns en förbandslåda och om den är fylld med det som krävs. Behöver ni fler Första Hjälpen-Stationer och Sjukvårdsskåp så kan dessa beställas på nätet. Se till att ni har åtminstone en ordentlig förbandslåda som ni kan använda er av om det skulle hända något på ert företag. Så klart så kan det se ut olika på olika företag och vissa företag så kan olycksriskerna vara större än på något annat företag. Anpassa för vad ert företag har behov av.

Se också till att alla anställda vet var det finns första förband och att man regelbundet inventerar dessa för att säkerställa så det finns produkter i dessa om de skulle behövas. Om inget händer så är det ju bästa scenariot. Men du kan aldrig veta när en olycka händer. Det kan vara att någon skär sig ordentligt när de ska fixa sin lunch i lunchrummet. Oavsett vilken verksamhet som bedrivs så ska det finans någon form av Första Hjälpen på företaget. Ordna även tillfällen då ni går igenom allt som har med säkerhet på arbetsplatsen.