Hitta din nästa anställning

Att hitta ett jobb du trivs med, som du vill ha, kan vara svårt. Det finns gott om lediga jobb i Sverige men det gäller också att vilja ha dem samt vara kvalificerad för dem. När du söker jobb gäller det att vara på hugget och inte nöja sig med utbudet som presenteras på Arbetsförmedlingens hemsida. Det finns flera andra vägar att gå för att hitta nästa drömjobb!

Bemanningsföretag

Om du snabbt vill få mycket erfarenhet, utmanas med nya arbetsuppgifter varje månad eller vecka eller testa att bo på olika platser i landet, är bemanningsföretag perfekt för dig! De finns inom en rad olika branscher såsom omsorg där det alltid finns behov av sjuksköterskor och läkare. 

Ett jobb via bemanningsföretag kan så klart leda till fast anställning om du och arbetsgivaren är nöjda, annars kan du bara gå vidare och testa att arbeta någon annanstan. 

LinkedIn

Har du skaffat och byggt upp ett nätverk på LinkedIn? För personer inom myndigheter, chefpositioner, finans och IT är det en bra källa för att bygga upp relationer med personer du aldrig har träffat men kanske får jobba med i framtiden. Det går att göra inställningar på appen som visar att du just nu söker efter arbete och appen fungerar även som ett digitalt CV. 

Annonsera

Varför inte kliva ur boxen och vara den som annonserar istället för att leta annonser i tidningarna? Gör en bra design och bifoga ett foto på dig själv. Berätta vilka jobb du är intresserad av och vilka kunskaper du besitter. Om du har tur når du ut till många potentiella arbetsgivare som gillar ditt okonventionella sätt att söka jobb!