Friskvård på företaget

I och med att friskvårdsbidrag är avdragsgill för företag så finns det många företag som erbjuder detta för gymkort och annat som har med friskvård att göra. Vissa företag tillåter även träning på arbetstid men det kan se väldigt olika ut mellan olika företag.

Olika aktiviteter inom friskvård ?

Det finns flera olika aktiviteter inom friskvård som man kan få bidrag för. Då vi vet att träning och hälsa går oftast hand i hand så är det en självklarhet för många företag att nyttja detta. Det är helt klart upp till varje företag att besluta om vad man kan få som anställd. Om det visar sig att ett gymkort kostar mer än vad man får i bidrag så får man betala detta ur egen ficka.

Vad kan man få avdrag för

Det är inte bara gymträning som kan ingå i ett friskvårdsbidrag. Det finns annat som kan vara uppskattat som friskvård och det är att få friskvård genom massage på arbetsplatsen. Genom att regelbundet få massage gör att spänningar som kan finnas i rygg och nacke släpper. Får man den behandling som behövs så minimerar man risken att kroppen börja krångla.

Det personliga ansvaret

Självklart så kan inte en företagare tvinga sin personal till friskvård. Det är vårt personliga ansvar att ta hand om våra kroppar för att vi ska må så bra som möjligt. Det är ju dock dumt att som anställd inte nyttja den möjligheten till friskvård om detta erbjuds på ett eller annat sätt. Om det sedan är via ett gym eller massage på arbetsplatsen spelar kanske inte så stor roll.