För dig med behov av stora maskiner och verktyg

Ibland behöver du som företagare något mer rejält än det som finns att tillgå i en vanlig verktygslåda. I synnerhet när du exempelvis behöver demolera något för att bygga nytt, eller utveckla ett existerande projekt. Om det är något nytt för dig kan det vara värdefullt att få expertråd kring dessa tunga maskiner.

Bra att tänka på vid demolering

När du ska demolera en existerande struktur är det viktigt att veta vilka material du har att göra med. Betong, bergsbrytning, trä och blandmaterial kan ha olika behov av maskineri och arbetssätt. Du bör alltid vara uppmärksam på potentiella risker på byggarbetsplatsen. Skyddsmaterial och goda rutiner ska givetvis finnas på plats men även andra aspekter såsom giftig dammbildning är viktiga att ta i beaktning.

Dammbildning

När du arbetar med demolering uppstår mycket damm kring maskinerna som kan vara giftiga och mycket skadliga för hälsan. Det är därför viktigt att kontrollera dessa aspekter. Munskydd bör alltid vara på plats men för att förbättra förutsättningarna på större projekt bör även produkter specifikt utvecklade för detta att användas. Ett bra alternativ är en högtrycksvattenpump som kan kontrollera den giftiga dammbildningen kring tungt maskineri.

För att få till en bra demolering samt tillgå expertråd, kolla in dessa produkter.