CE märkning för tillverkande företag

Allt fler företagare inom tillverkningsbranschen har insett fördelarna av att tillhandahålla sina produkter på den europeiska marknaden.

Förutom att det finns fler invånare i form av potentiella kunder finns det också EU-regler du måste känna till väldigt väl. För vissa produkter är det krav på CE-märkning. Utan en sådan certifiering kommer du som tillverkande företag inte kunna sälja dina produkter på den europeiska marknaden.

Hur fungerar CE märkning i praktiken

Först och främst är det ungefär 25 produktkategorier som just nu är omfattade av EU-kraven som avser CE-märkning. Förutom hälsa och miljö är det även säkerhet som är de främsta sektorerna där CE-märkning är mest vanligt. Trots att det huvudsakligen är de tre sektorerna blir EU-lagstiftningen ständigt uppdaterad. Därmed kan fler produktkategorier komma att bli omfattade av CE-märkning i framtiden.

Anlita proffs på CE märkning

Det är ditt ansvar som företagare att anlita erfarna experter som kan ge ditt företag vägledning avseende EU-regler i allmänhet och CE-märkning i synnerhet.

När du väl har gått igenom processen med att få CE-märkning kan du äntligen få tillgång till den inre europeiska marknaden. Dessutom fungerar certifieringen som ett pass som du kan visa upp vid behov. Så börja med att gå in på någon sida online och anlita experter på CE-märkning.